duminică, 31 mai 2009

scopul

V-ati gandit vreodata ce ati face daca ati castiga premiul cel mare la loto? Sunt sigur ca da. Toata lumea s-a gandit. Chiar si cei care nu joaca se imagineaza impartind banii cu rudele , cu prietenii sau construindu-si o casa de pe care sa atinga luna cu degetul in fata careia sa parcheze masini pe care nici nu ar sti si nici nu ar avea timp sa le conduca.
Eu spun ca exista valori mai mari in lume decat masinile, decat luxul, chiar si decat prietenii sau familia. Dar hai sa le luam prin eliminare.

MASINI Nici nu cred ca necesita o explicatie prea lunga. Sunt sigur ca exista multi idioti in lumea asta care daca ar dispune maine de premiul cel mare la loto si-ar cumpara ori mai multe masini, ori una singura decapotabila, cu 2 locuri si cu vreo 1000 de cai putere de jumatate din bani. Cica ar fi fost acu recent (in ultimii 2 ani) un tip care a castigat la loto si si-a cumparat 10 Audi Q7. Va imaginati? Sa ai tu cate un Q7 de fiecare culoare. Cine mai are atatea coaie cate ai tu?

LUX E normal (conform teoriei majoritatii) sa vrei sa stai intr-o casa imensa cu robinete de aur daca iti permiti. Asta pentru ca traim intr-o lume de idioti dornici sa parvina. Desi e doar o reclama probabil multi ar fi capabili de asa ceva



PRIETENII Ce va face pe voi prieteni? Faptul ca ati fost la aceeasi scoala sau ca ati locuit in copilarie pe aceeasi strada? Faptul ca ati visat la aceeasi gagica sau ca ati baut din acelasi bidon de bere? Pulareala ieftina. Prietenii vin si pleaca si oricum peste zeci de ani multi dintre ei nici nu or sa-si aminteasca numele tau. Desi daca iei premiul cel mare la loto o sa-si aminteasca.... fie ca esti martalogul care a castigat si lor nu le-a dat nimic fie ca esti zgarcitul care a castigat nush` cate milioane si lor le-a dat cate cateva mii. Asa ca daca tot esti bulangiu macar sa fii un bulangiu cu bani mai multi.

FAMILIA eeee, aici e deja alta situatie. Aici vorbim fie de oameni care pur si simplu au norocul sau ghinionul de a se fi nascut rude cu tine, fie de nevasta si copii despre care la mine cel putin inca nu se pune problema. Asa ca ramanem la neamuri... oamenii aia care-ti fac sarbatorile mizerabile fie ca vin si-ti calca covoarele cu papucii lor murdari de noroi fie te constrang sa mergi in vizita la ei unde te indoapa cu mancare proasta si iti spun povesti expirate care ar trebui sa te moralizeze, din tineretea lor sau in cel mai rau caz iti zgarie timpanele cu relatari despre copiii lor genii nedescoperite. Merita oamenii astia ceva?

Cam astea ar fi valorile pe care pun oamenii accent. Dar ca sa nu para ca am uitat sa vorbim si de "cel/cea de langa tine" Acest suflet pereche...

DRAGOSTEA este ultima nonvaloare dintre valorile umane. Toata lumea cauta pe cineva cu care sa-si imparta nefericirea. Ca barbat e un lucru prea putin necesar. Noi stim sa fim nefericiti si singuri fara sa ne deranjeze. Unii beau, altii colectioneaza reviste porno, altii se uita la fotbal... fiecare dupa cat il duce capul. Dar totusi stim sa ne umplem timpul mai bine decat femeile si putem trai o viata fara sa ne lamentam ca nu ne-a strans cineva in brate. In schimb femeile... ele sunt cele care au inventat conceptul de dragoste. Dragostea e atunci cand ti-e jena sa te vada celalalt cum te caci. Ele au nevoie de un nefericit caruia sa-i faca zilele amare ca nu le strange in brate , ca nu le iubeste, ca se uita dupa altele, ca nu le aduce flori ca apoi sa-l trateze ca pe un caine pentru ca le sufoca, ca nu le lasa timp pentru ele, ca e obsedat sexual daca vrea sa isi futa nevasta in fiecare zi si uneori ca el vrea sa se futa iar ea vrea sa faca dragoste.

Astea sunt valorile umane asa cum le vad eu. Ce a mai ramas? Cunoasterea. Eu unul daca as castiga la loto asta as face de toti banii. As pleca singur, fara neamuri, fara prieteni, fara suflet pereche, fara nici macar un telefon la care sa pot fi gasit, sa vad lumea. Sa o descopar asa cum e ea. Despre asta urmeaza sa vorbesc eu aici pana intr-o zi cand chiar o sa plec.