marți, 20 octombrie 2009

Poiana Brasov

Bineinteles inainte sa ma apuc de scris despre ceva ma documentez, mai ales ca nu foarte multe locuri le-am si vizitat (deci va dati seama ce fundamente solide au recomandarile mele). Revenind la partea cu documentarea... bineinteles prima data cand dai search ORICE pe google iti sare in ochi atotcunoscatoarea wikipedie care m-a frapat cu consistenta informatiilor despre Poiana Brasov. Conform celor care au scris , si apoi a celor care au aprobat "wikipagina" care face referire la Cartierul Poiana Brasov, care spre surprinderea celor mai putin perspicaci se afla exact in Brasov, acesta este recomandat pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru tratarea starilor de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine si in cele din urma pentru boli ale aparatului respirator. Nu vi se pare ca "tratamente pentru stari de epuizare, surmenaj fizic si intelectual" la Poiana Brasov isi permit doar o anumita categorie de oameni? Rusine celor care au scris asta pe pagina mamei wikipedie numai ca sa-i faca sa se simta prost pe oamenii care or sa moara de surmenaj intelectual pentru ca nu-si permit un concediu in Poiana Brasov de la Brasov.
Dar am deviat de la subiect asa ca revenim la statiune....
Poiana Brasov dispune de 12 partii de schi de toate gradele de dificultate incepand cu cele pe care te dai cand ai picioare de lemn pana la cele pe care in 1906 a avut loc primul concurs de schi, 45 de ani mai tarziu aici avand loc Jocurile Mondiale Universitare de iarna. In ordinea in care ar trebui vizitate avem o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.
Tot la Poiana Brasov va puteti plimba cu funicularul (un fel de telecabina luuuuuuuunga de nu vi se mai pare fenomenala telecabina de la voi din oras - pentru cei care traiesc in orase unde exista una), cu skiliftul sau cu telefericul in ideea ca veti cobora pe skiuri, iar pentru cei mai comozi exista bazine acoperite, saune, terenuri de minigolf, baschet, handball, etc. si ca in toate locurile unde a ajuns civilizatia crasme, carciumi, bodegi, discoteci, baruri, restaurante si alte locuri de baut in cinstea concediului.
Daca va plictisiti in Poiana Brasov (inafara de faptul ca probabil sunteti foarte antipatici ca si companie de concediu) puteti merge la cabanele de pe Postavarul si Cristianu Mare (de 1600, respectiv 1700 m altitudine), la cetatea taraneasca a Rasnovului care e la 14 km distanta de Poiana Brasov sau va puteti pierde vremea prin Brasov unde exista o gramada de monumente istorice si de arta (turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, Casa Sfatului) precum si o gramada de carciumi si de cluburi.
Ce va pot recomanda eu daca mergeti la Poiana Brasov e sa va strecurati cu sacul pe partia unde sunt cei mai multi schiori si preferabil si cei mai priceputi si sa-i provocati pe neasteptate la o partida de bowling uman cu miza "cine cade jos isi rupe un picior". Preferabil, in calitate de bila, sa purtati si o casca din alea de motociclist cat mai mare, mai rezistenta si pe cat posibil mai stralucitoare (recomand alea cu aspect de castron de cazarma) , stralucirea fiind necesara pentru efectul O.A.N. (obiect alunecator neidentificat). Distractie placuta!!!