miercuri, 8 iulie 2009

Litoral Romanesc II - Statiunea Constanta

Orasul Constanta ofera diverse posibilitati de agrement turistilor din care enumeram pe cele mai cunoscute :
- Portul turistic TOMIS - Aflat in vecinatatea celebrului CAZINO si a plajei ,,Modern" portul este un acvatoriu aparat de diguri de beton in care sunt ancorate yahturi, veliere si vaporase de agrement .Este singurul loc unde se pot vedea yahturi venite din diverse colturi ale lumii si de unde se pot face excursii pe mare pe cele cateva ambarcatiuni destinate agrementului. Cateva restaurante aflate pe cheiurile portului va ofera o priveliste deosebita si un meniu bogat in specialitati marine.
- Farul Genovez Constanta (construit de englezi in 1860)- O zona care nu trebuie evitata daca veniti la Constanta ,aici veti simti parfumul marii si al calatoriilor pe indepartate meleguri.
- Muzeul Marinei - unicul muzeu de acest gen din tara dispune de o colectie foarte interesanta de diferite exponate din istoria navigatiei civile si militare iar pretul de intrare este accesibil.
- Delfinariul - Daca aveti copii si vreti sa le oferiti o ora foarte placuta, cel mai indicat loc din Constanta este Delfinariul, unde au loc spectacole de mai multe ori pe zi Delfinariul este situat in apropiere de Statiunea Mamaia si se ajunge foarte usor cu traseul nr 40.
- Acvariul - Vis a vis de Cazino se afla Acvariul din Constanta cu o colectie interesanta de diferite de specii de pesti si diverse animale marine.De la plaja ,,Modern '' se ajunge pe jos in 5 min.
- Muzeul de Istorie si Arheologie Nationala - este situat in Piata Ovidiu, unde se afla si celebra statuie cu acelasi nume, muzeul adaposteste exponate si vestigii ale vechii cetatii Tomis dar si multe alte marturii ale civilizatiei de pe malul Marii Negre din cele mai vechi timpuri cum ar fi : edificiul roman cu mozaic ,ruinele cetati tomis etc.
- Teatrele : Teatru de balet Oleg Danovschi, unul din cele mai cunoscute teatre de balet din tara noastra isi asteapta spectatorii cu un repertoriu original,sustinut de o trupa de artisti deosebiti : Teatrul de Revista Fantasio si Teatrul Liric sunt deasemenea alte posibile locuri de petrecere a timpului pentru iubitorii acestor genuri artistice.
- Edificii religioase : Moscheea Constanta -construita (1910) in stil maur este o copie fidela a marii moschei Konia din Turcia cu un minaret foarte inalt (50m) de unde se deschide o incantatoare panorama a portului si orasului si cu o frumosa pictura murala interioara 9faceti va rog abstractie de reclama de prost gust de pe perete). Catedrala Ortodoxa din Constanta ridicata in 1895 in stilul traditional al Tarii Romanesti si Biserica Greaca unde se efectuaeza slujbe in limba greaca.
- Cazino Constanta - acesta se prezinta singur.... click pe nume

La capitolul plaja Constanta dispune de doua plaje amenajate de primaria orasului : - Plaja Modern - situata in apropiere de zona peninsulara langa Portul Turistic Tomis
- Plaja 3 Papuci - in zona de Nord a orasului spre Mamaia (va intindeti cearsaful pin jurul cladirii proaspat construite in functie de lumina soarelui, ca asa se practica in Romania, se tine turistul ocupat sa nu se plictiseasca).
Ambele sunt plaje de nivel mediu cu dotari de agrement ,terase,restaurante,servicii de salvamar ,terenuri de fotbal si volei. etc.

Orasul Constanta, al doilea ca marime din tara noastra dupa capitala, este in mare masura un oras turistic beneficiind de o baza de cazare clasica constituita din hoteluri si complexe turistice dar si de mari posibilitati de cazare la cetatenii din oras in case, apartamente sau vile proprietate particulara. In general in acest sistem de cazare calitatea serviciilor si tarifelor variaza foarte mult, putandu-se gasi solutii convenabile pentru orice buzunar sau confort dorit. Cazarea pe timpul vacantei dvs la mare in Constanta poate fi o solutie acceptabila avand in vedere urmatoarele aspecte: preturile convenabile la cazare ; reteaua de transport in comun care permite pe timpul sezonului estival o buna legatura cu statiunea Mamaia dar si cu celelalte statiuni din sudul litoralului; preturile mai mici in oras la restaurante ,magazine, piete,etc decat in statiuni ; posibilitati de divertisment care in statiuni nu exista cum ar fi: teatre, cinema, muzee ,portul turistic TOMIS etc.