marți, 2 iunie 2009

Defileul Dunarii



Despre locurile pe care le ascunde Defileul Dunarii sincer ar fi de facut un blog intreg. Exista o multime de lucruri interesante de vazut locul insusi fiind atat bucata de rai cat si izvor istoric. Iar pentru pasionatii de arta umana exista Portile de Fier, care dupa cum puteti vedea si din detaliile de sub poza de la link, constituie un colos "hand-made".
Revenind la aspectele naturale ale zonei incepem o insiruire de locuri unde omul nu a pus decat obiectivul aparatului din fericire. Avem in primul rand al 2-lea parc natural (ca si marime al Romaniei), Parcul Natural Portile de Fier.. uite aveti aici si o poza, desi cam veche, pare facuta de insusi Ceausescu la inaugurare dar pentru mai multe imagini va orientati voi si singuri. Acest parc in suprafata de peste 100.000 Ha protejeaza nenumarate specii rare atat de animale cat si de plante. Aveti totusi grija la vipere cand mergeti acolo. Daca nu sunteti agresivi cica ar fi chiar prietenoase.
Mergand mai departe pe defileu se recomanda sa faceti un mic popas si in comuna Pojejena la Cetatea si asezarea dacica din satul Divici (in punctul "Gradâ") prin zona putand fi observate si diverse sculpturi in munte (aici) datate inca din vremea dacilor.
O sa luam acum un pic de viteza ca sincer mie imi este somn si o sa va fac o lista de obiective din zona:
- arcul de triumf al Dunarii (Bazias)
- Pestera Gaura cu Musca
- Cheile Nerei - Casacada Beusnita
- daca vreti de la distanta puteti admira si cetatea turca Golubac, de pe malul sarbesc
- ruinele fortului turcesc Tri-Kule
- Manastirea Mracuna (Mraconia)
... si multe multe alte lucruri interesante de vazut. Dar mai bine le vedeti cu ochii vostri.
Eu pot doar sa va rog un singur lucru. Cand ajungeti pe acolo sa salutati doi prieteni de-ai mei. Pe doamna din poza, la intrarea din Turnu Severin (o gasiti chiar la intrare in oras, langa vama spre sarbi) si pe asta de mai jos.