vineri, 11 decembrie 2009

Curtea de Arges - Valea Argesului II

In apropierea Curtii de Arges, pentru amatorii de salbaticie, exista poate cea mai frumoasa regiune din tara. Pe Valea Argesului, datorita traficului scazut de turisti inca mai exista virginitatea locurilor, inca mai exista vagaune si luminisuri nebatute de picior de turist si neinfestate de sticle de plastic.Diferit de toate celalalte zone turistice din tara e faptul ca pe Valea Argesului nu o sa va loviti de locuri de cazare la tot pasul, aici interesul fiind mai scazut si investitiile au fost mai mici si mai rare. Dar oamenii din zona sunt cumsecade si o cazare ieftina in conditii traditionale se gaseste pentru cei care stiu sa aprecieze un concediu rustic lipsit de luxuri, dar bogat in experiente unice.
     Dupa ce ai lasat in urma Curtea de Arges cu cetati, biserici, monumente istorice si legende, mergi pe cursul apei si treci prin numeroase sate cochete, cu case ingrijite de oameni simpli gata sa te gazduiasca. Oricum aspectul caselor e prea putin important. Sunt curate, au conditii decente si sunt un loc bun pentru a te retrage seara sa te odihnesti dupa ce ziua vei fi urcat cele 1400 de trepte de la cetatea Poenari, vei fi facut bungee-jumping de pe zidul de 160m al barajului Vidraru, sau daca nu ai spirit de explorator, vei fi jucat fotbal pe iarba din curtea gzadei toata ziua.
     Odata plictisiti de zona Vidraru optiunile sunt putine. Poti fie sa te duci acasa ca s-a terminat concediul (doar nu credeai ca o sa te plictisesti asa repede), fie sa faci stanga si sa mananci fragi si mure de pe marginea drumului pana ajungi inapoi la civilizatie, daca nu dai tel la birou si-ti prelungesti concediul cu inca vreo zi, doua si te cazezi in vreun sat din drum, fie sa faci dreapta de la Vidraru si sa urci pe Transfagarasan (daca e deschis).
     Cu regret va anunt ca Valea Argesului, mai ales daca nu sunteti din zona, nu e destinatie de week-end ci mai degraba destinatie de concediu. 2-3 zile sunt prea putine pentru a simti cu adevarat salbaticia si naturaletea locurilor. Si ca in orice concediu la munte, sau orice vizita in padurea de langa satul bunicilor, nu uitati sa mergeti pe potecile cele mai inguste si mai intunecate ca duc in locurile cele mai frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu